Att skapa en föreningssida är väldigt enkelt och görs med ett klick. Navigera in under hemsida i menyn och klicka på "Inställningar". Du möts av nedanstående gränssnitt.

Figur: Gränssnitt för att skapa hemsida.

I textrutan skriver du den adressdel som föreningens hemsida ska ha. Var uppmärksam på att om du framöver ändrar denna så kommer gamla länkar till hemsidan att sluta fungera.

Val av framsida

Du kan välja om föreningshemsidan som sin framsida ska ha ett vanligt nyhetsflöde eller om en annan sida ska visas. Du kan välja mellan de sidor du lagt in i systemet.

Figur: Exempel på val av sida (sidan "Alternativ framsida") som framsida.

Inloggningar

Du kan aktivera möjligheten för föreningens medlemmar att logga in på föreningshemsidan. Detta möjliggör att vissa av hemsidans sidor kan skyddas så att de bara är tillgängliga för medlemmarna.

Observera att varje medlem som vill skapa ett login behöver ha en e-postadress inlagd i medlemsregistret. Detta för att säkerställa att enbart medlemmar skapar logins.

Färger

Du kan lätt välja färger på föreningens hemsida och därigenom skräddarsy dess utseende. Det finns tre färger i hemsidans konfiguration:

• Nyckelfärg - Används som huvudsaklig färgton i sidhuvudet, i menyn samt i kalenderrutorna på framsidan.

• Gradientfärg - Används tillsammans med nyckelfärgen för att bilda en gradient i sidhuvudet

• Länkfärg - Används på hemsidans länkar

För att underlätta val av färg finns en färgväljare installerad. Med denna kan du välja färger i olika nyanser och lätt finjustera till önskad färg.

Figur: Färgväljare.

Bild

Om du inte laddar upp en bild visas föreningens namn centrerat i sidhuvudet. Om du däremot hellre vill ha en bildlogotyp så kan du ladda upp en i denna sektion, varpå denna då kommer fylla ut sidhuvudet.

Inställningsmöjlighet finns för marginal över och under bilden vilket är händigt om er logotyp har vit bakgrund. Om du inte ställer in något används ingen marginal.

Egen CSS-kod

För mer finkorniga justeringar av hemsidans utseende kan du i detta fält skriva egen CSS-kod. På detta vis kan du göra större ingrepp i färg och form på hemsidan.

Observera att dessa ingrepp kan göra att hemsidan fungerar sämre i olika webbläsare eller skärmar och begränsar därmed vår möjlighet att supportera er hemsida.