Det är inte helt ovanligt för en BRF-styrelse att den behöver hantera större händelser från gång till annan. Några exempel på detta kan vara:

• Vattenläckor

• Stambyten

• Balkongbyggen

I Styrelseproffset.se finns funktionen "Projekt" vilken är en plats för dessa situationer. Gemensamt för dessa är nämligen behovet av att samla olika typer av information på ett och samma ställe för att kunna följa händelsen och arkivera relaterat material. Ni kan skapa precis hur många projekt ni vill och i vart och ett kan ni samla:

• Skriftliga uppdateringar

• E-postärenden

• Filer

• Aktivitetslistor och aktiviteter

Skapa projekt

För att skapa ett projekt klickar du på "Lägg till" i menyn. Ett formulär visas i vilket du väljer en titel på projektet. Den titel du skriver kommer sedan att känneteckna projektet.

Figur: Formulär vid skapande av projekt.

Projektflödet

När du väl har skapat ett projekt och klickar på det så kommer du till projektflödet. Det här är centrum för projektet, det är här som allt projektinnehåll visas.

Figur: Exempel på föremål i projektflöde.

Tre av föremålstyperna rör inlänkat innehåll som också finns på annan plats. Det är filer, e-postärenden och aktivitetslistor, som ju var och en i sig själva är egna beståndsdelar av funktionaliteten i Styrelseproffset.

Den fjärde typen är projektuppdateringen, vilken ger dig möjlighet att skriva anteckningar i projektflödet.

Figur: Exempel på projektuppdateringar.

Lägg till föremål

För att lägga till ett föremål använder du knappen "Lägg till" uppe till höger på sidan.

Figur: Tilläggning av föremål i projektflödet.

Projektfiltrering

Du kan välja att filtrera föremålen i projektflödet. Det gör du genom rutan "Projektfiltrering" till vänster om flödet genom att klicka på den innehållstyp du vill visa.

Figur: Projektfiltreringen hjälper dig att välja bort.

Projektbevakare

För att underlätta överblickandet av projekt med mycket uppdateringar eller flera projekt samtidigt finns funktionen för projektbevakare. Dessa projektbevakare får dagligen eller veckovis en sammanställning via e-post som visar uppdateringar sedan senaste körning.

Figur: Projektövervakare får sammandrag via e-post.