Vid vissa tillfällen kan det vara bekvämt att snabbt kunna anteckna något utan att behöva skapa en fil som laddas upp vid varje uppdatering. Det är då du använder sajtens anteckningar.

Några exempel på användning:

• En lista på de som anmält sig till årsstämman

• Ett utkast till medlemsutskick som du vill dela med dig av till styrelsen

• Egna anteckningar från ett styrelsemöte

Skapa en anteckning

För att skapa en anteckning klickar du på "Anteckningar" i menyn till vänster och därefter knappen "Skapa anteckning" på listan över anteckningar.

Du måste skriva en titel på din anteckning innan du kan spara. Därefter kan du använda editorn för att redigera ditt anteckning.

En anteckning kan tillhöra antingen hela styrelsen eller bara dig. Dina egna anteckningar är inte synliga eller sökbara för någon annan än dig.

Figur: Editor för redigering av anteckning.

Anteckningar kopplade till annat innehåll

De anteckningar du skapar kan knytas till annat innehåll i systemet, vilket du kan välja under editorn. Det kan till exempel vara att knyta en anteckning till en medlem eller en bostad. På detta sätt kommer anteckningen också gå att hitta från medlemmens eller bostadens sida i systemet,

Systemet för anteckningar har inga mappar, men du kan lägga till dokumentkategorier. En anteckning kan tillhöra en eller flera dokumentkategorier, vilket gör det lättare för dig att sortera innehållet.

Figur: Koppla anteckning och lägg till kategorier

Skicka ut eller skriv ut en anteckning

Du kan skicka ut en anteckning till övriga i styrelsen med hjälp av knappgenvägen i anteckningens sidhuvud. Du kan också komma till ett visningsläge som kan användas för utskrift eller välja att ladda ner anteckningen som PDF.

Dessa kommandon finns också tillgängliga från listan över anteckningar. Observera att viss formatering kan vara inkompatibel med e-postutskick. Detta beror på mottagande e-postklient.

Figur

Figur: Knappar för visning, utskrift och utskick.